Film "kõrgmoe kannapööre"

Film "kõrgmoe kannapööre"

Diana Dubik
Vastuste arv 2

Ma poleks eelnevalt iial selle peale tulnud, et ka kõrgmoe loojad saavad olla kliima ja keskkonna teadlikud ja luua moodi jätkusuutlikult. Loomulikult tõi film meelde kõik selle, mis hinnaga kõik need kenad ja ilusad riided ning teised tekstiilid toodetakse. Kuigi ma ju eelnevalt teadsin seda kõike/olin varem sellest kuulnud, siiski suutis film jälle šokeerida ja mõtlema panna. 

Ennast pean ma siiski pigem teadlikuks tarbijaks. Ma reaalselt alati kaalun igat riideeseme ostu pikalt ja eelistan ka siis alati kvaliteetseid ja end tõestanud firmasid, mille riided kestavad ja kestavad. Kuna mul on 3 kasvueas last, siis nende riietega veidi keerulisem. Aga ka neile riideid ostes eelistan kvaliteeti ja ka sooneutraalseid värve ja mudeleid, et ka pesamuna poeg saaks õdede riideid edasi kanda. Alari eelistan ka järelturgu. 

Vastuses Diana Dubik

Vastus: Film "kõrgmoe kannapööre"

Helju Sarapuu
Film oli väga mõtlemapanev.
Hea on teada, et on kauba tootjaid, kes mõtlevad sellele, et kus kohast on algmaterjal pärit.
Mida ma ise teen, et olla keskkonnasõbralikum tarbija? Nagu mu abikaasa ütelb, et olen roti-tüüpi inimene, muudkui kogub ja kogub. Tõesti, püüan oma riideid võimalikult kaua kasutada. Praegugi on kapis üle 10 aasta vanuseid kleite- pluuse, mida aegajalt kapist leian ja selga panen - jälle nagu uus! Lisaks on panipaigas riideid stiilipäevaks, karnevaliks.. ja ka koolilastele õmblustööde tegemiseks. Oma lapsed ja lapselapsed on avastanud maal, aida pööningult, toredaid esemeid, mida aastakümneid hiljem saab veel selga panna. Nii, et olen vist natukenenegi keskkonnasõbralik tarbija.
Tänapäeval on väga hea võimalus anda riided taaskasutusse. Olen isegi mõned korrad sinna esemeid viinud ja ka mõne toreda asja endale koju toonud.
Olen optimist ja loodan, et priiskamist jääb järjest vähemaks ning keskkonna hoidmine muutub järjest populaarsemaks.
Vastuses Diana Dubik

Vastus: Film "kõrgmoe kannapööre"

Aime Tarkiainen
Mulle väga meeldis film "Kõrgmoe kannapööre". Uskumatu, et mõne rõiva valmimiseks riided liiguvad nii mitmes riigis enne kui poe letile jõuavad. Et saada riie, mis oleks loodus ja kliima sõbralik tuleb nii palju vaeva näha. et see jalajälg väiksem oleks.